Privacy policy mynexuzhealth

In deze Privacyverklaring leggen we uit hoe we persoonlijke informatie gebruiken die we over u verzamelen en verwerken wanneer u de mynexuzhealth app van nexuzhealth gebruikt en voor welke doeleinden deze gebruikt zullen worden.

De verwerkingsverantwoordelijke is nexuzhealth nv, een vennootschap naar Belgisch recht, met hoofdkantoor in Hasselt, ondernemingsnummer 0667 753 542. Nexuzhealth nv is een joint venture tussen Cegeka Health Care nv en UZ Leuven.

Nexuzhealth als verwerker

Nexuzhealth is een leverancier van software aan zorginstellingen voor het beheren van een Elektronische Patiëntendossier (EPD). Dit EPD  is één centraal beheerd dossier over alle nexuzhealth zorginstellingen heen.

Nexuzhealth beheert zelf geen persoonsgegevens van patiënten, maar werkt louter in opdracht van de zorginstellingen als verwerker. Indien u vragen heeft over de volgende gegevens die u als gebruiker via de mynexuzhealth app deelt met de nexuzhealth zorginstellingen of de gegevens in uw elektronisch patiëntendossier, moet u zich hiervoor wenden tot de nexuzhealth zorginstelling(en) waarmee u verbonden bent:

  • E-mailadres: ter correspondentie
  • Telefoonnummer: ter correspondentie
  • Adresgegevens: ter correspondentie
  • Mediabestanden (foto, filmpje, pdf, …): als bijlage bij een bericht of om toe te voegen aan het medisch dossier
  • GPS-locatie en/of WiFi-netwerk informatie: enkel gebruikt tijdens de inschrijvingsprocedure om te verifiëren dat de gebruiker op de campus van een nexuzhealth zorginstelling is
  • Camera en audio-opnames gemaakt via uw toestel: om een QR-code te scannen bij sommige activatie methodes of het toevoegen van foto’s of filmpjes
  • Kalender: om afspraken toe te voegen aan de persoonlijke agenda van de gebruiker (zonder dat hierbij privé-afspraken van de gebruiker worden uitgelezen)
  • Overige gegevens (bijvoorbeeld wanneer u een vragenlijst van het ziekenhuis in het kader van een consult invult via de app)

Deze privacy policy behandelt enkel de gegevens die nexuzhealth zelf als verwerkingsverantwoordelijke van u verwerkt voor een goede werking van de mynexuzhealth app te verzekeren.

Welke informatie verzamelt nexuzhealth over u?

Wij verzamelen informatie over uw apparaat:

  • Versie besturingssysteem
  • Softwareversies
  • Batterijniveau
  • Signaalsterkte
  • Beschikbare opslagruimte
  • Crashrapporten

Waarom verzamelt nexuzhealth uw persoonsgegevens?

Deze gegevens worden louter gebruikt om de stabiliteit van de applicatie te verbeteren.

Op welke basis gebruikt nexuzhealth deze informatie over u?

Nexuzhealth verzamelt en verwerkt uw persoonsgegevens op basis van gerechtvaardigd belang. De verwerking is namelijk noodzakelijk om een goede werking van de applicatie te garanderen, waarbij nexuzhealth enkel het minimum aan gegevens verzamelt.

Hoe lang bewaart nexuzhealth uw persoonsgegevens?

Nexuzhealth zal uw informatie niet langer opslaan dan nodig voor de doeleinden waarvoor we deze informatie over u nodig hebben. De gegevens zullen na maximaal 14 maanden verwijderd worden.

Wie heeft er toegang tot uw informatie?

Nexuzhealth werknemers en werknemers van onze verwerkers zullen uw persoonsgegevens verwerken voor de doeleinden zoals hierboven beschreven.

Hoe beveiligt nexuzhealth uw persoonsgegevens?

Wanneer nexuzhealth uw persoonlijke informatie verwerkt, dan ondernemen we stappen om te garanderen dat ze veilig behandeld wordt. Nexuzhealth heeft redelijke fysieke, organisatorische en technische maatregelen getroffen om uw persoonlijke informatie te helpen beschermen tegen ongeoorloofde toegang, vrijgave of gebruik ervan.

Waar bewaart en verwerkt nexuzhealth uw persoonsgegevens?

Het is mogelijk dat uw persoonsgegevens worden verwerkt door dienstverleners waarvan de datacenters zich buiten de EU bevinden.

Met deze verwerkers sluiten wij een overeenkomst op basis van een model dat door de Europese Commissie is goedgekeurd en dat hetzelfde beschermingsniveau waarborgt als vastgelegd in de Europese wetgeving op de gegevensbescherming.

Wat zijn uw rechten en hoe kunt u deze uitoefenen?

U beschikt over een aantal mogelijkheden die u toelaten om de controle te bewaren over het gebruik van uw persoonsgegevens, afhankelijk van de soort verwerkingsactiviteit en de rechtsgrond.

Bij het uitoefenen van deze rechten dient u er rekening mee te houden dat het bezwaar tegen bepaalde verwerkingen of de intrekking van uw toestemming voor verschillende verwerkingen van uw persoonsgegevens tot gevolg kan hebben dat u niet langer op de hoogte blijft van de activiteiten of aangeboden diensten of dat u er niet langer gebruik van kan maken.

  • Recht van inzage – U hebt toegang tot de persoonsgegevens die wij verwerken en recht op inzage in deze gegevens. Indien u dat wenst, bezorgen wij u er gratis een kopie van.
  • Recht op rectificatie – U hebt het recht om te verzoeken om de wissing of rectificatie van foute, onvolledige, ongepaste of verouderde persoonsgegevens.
  • Recht van bezwaar tegen bepaalde verwerkingen – Indien uw persoonsgegevens worden verwerkt op grond van gerechtvaardigde redenen, hebt u het recht bezwaar te maken tegen de verwerking van uw gegevens om redenen die met uw specifieke situatie verband houden.
  • Recht op verwijdering – U hebt het recht om de wissing van uw persoonsgegevens te verkrijgen. Indien u de relatie met ons wil beëindigen, kan u ons dus vragen om uw persoonsgegevens niet langer te gebruiken.
  • Recht op overdraagbaarheid van uw gegevens – Wat de persoonsgegevens betreft die verwerkt worden op basis van uw toestemming of omwille van hun noodzaak voor de levering van de gevraagde producten of diensten, kunt u ons onder bepaalde voorwaarden vragen om de persoonsgegevens die u aan ons hebt meegedeeld rechtstreeks over te dragen aan een derde of aan uzelf.

Deze rechten zijn relatief. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat nexuzhealth uw gegevens niet kan verwijderen doordat we gebonden zijn door een wettelijke bewaartermijn.

U kunt uw rechten uitoefenen door een mailtje te sturen naar gdpr@nexuzhealth.com.

Klachten

Indien u vindt dat nexuzhealth uw persoonlijke informatie onrechtmatig of foutief verwerkt, aarzel dan niet om ons te contacteren via de hieronder vermelde contactgegevens. In elk geval hebt u steeds het recht om een klacht in te dienen bij de overheid die verantwoordelijk is voor gegevensbescherming in uw land, indien u van mening bent dat uw informatie niet correct verwerkt werd door nexuzhealth.

Voor België is dat de Gegevensbeschermingsautoriteit (GBA): https://www.gegevensbeschermingsautoriteit.be/.

Wijzigingen aan deze Privacyverklaring

Nexuzhealth behoudt zich het recht voor om deze Privacyverklaring te wijzigen. Deze Privacyverklaring werd voor het laatst gewijzigd op 26/08/2022.

Hoe kunt u ons contacteren?

Indien u vragen hebt over de verwerking van uw persoonsgegevens of over deze Privacyverklaring, of u wenst ons een verzoek tot uitoefening van uw rechten toe te sturen, dan kunt u nexuzhealth op het volgende adres contacteren:

Nexuzhealth nv
Kempische Steenweg 307 (Corda 3)
B – 3500 Hasselt 

gdpr@nexuzhealth.com