Over nexuzhealth

Nexuzhealth is de Vlaamse marktleider in het creëren, implementeren en onderhouden van een gecentraliseerd elektronisch patiëntendossier (EPD).  Door de medische gegevens op een transparante en eenduidige manier aan te bieden aan ziekenhuizen, huisartsen, thuisverpleegkundigen én de patiënt wil nexuzhealth met digitale oplossingen bijdragen aan de kwaliteit van de zorg.


Vandaag werken al meer dan 35 Vlaamse ziekenhuizen en zorginstellingen met het EPD. Ook de patiënten vinden de weg naar de mynexuzhealth app, het platform waar elke patiënt van een aangesloten zorginstelling zelf gratis zijn dossier kan raadplegen. Zo’n 1 miljoen patiënten gebruiken het dossier al in hun contacten met hun zorgteam. Via nexuzhealth consult is ook kosteloze inzage mogelijk voor externe zorgverleners.

Nieuws

Connecting the dots. Uitdagingen in het healthcarelandschap en het pad vooruit.

Uitdagingen. Elke zorgverlener krijgt er dagelijks mee te maken. Of hij of zij nu in een ziekenhuis, een paramedisch centrum, een huisartsenpraktijk of organisatie van thuisverpleegkundigen werkt. Omdat nexuzhealth liever in oplossingen dan in problemen denkt, sommen CEO Gertie Delande en Director Hospital Solutions Maarten De Gruyter vijf trends in het zorglandschap én de daaraan gekoppelde strategische doelen van nexuzhealth op. “Door ons bewust te zijn van de bewegingen in het landschap, kunnen we immers inspelen op de toekomst en de verschillende dots met elkaar connecteren”, zegt Gertie Delande.

Lees verder >>

KWS geeft kwaliteitsinjectie aan intensieve zorgen bij RZ Tienen

Amper enkele weken na de opstart zijn de verpleegkundigen en artsen op de intensieve zorgen van RZ Heilig Hart Tienen het er roerend over eens: KWS (Klinisch Werkstation), het elektronisch patiëntendossier, maakt een wereld van verschil. Zowel voor zorgverleners als patiënten. Wat zijn nu de belangrijkste voordelen en verrassende neveneffecten? Hoe verliep de integratie van het systeem en wat brengt de toekomst? Verschillende IZ- en ICT-medewerkers van het regionale ziekenhuis vertellen over hun ervaringen.

Lees verder >>

Met TOTeM revalideren patiënten 48 uur na ingreep in veilige thuisomgeving dankzij telemonitoring

Vandaag onthult az Sint-Blasius in Dendermonde het TOTeM-project (Transmurale Opvolging door TeleMonitoring), een innovatieve aanpak die gebruikmaakt van de platformen en geavanceerde technologieën van nexuzhealth om patiënten een veilig herstel in hun eigen huis te bieden. Dankzij minimaal invasieve technieken in colorectale chirurgie, in combinatie met TOTeM, kunnen patiënten 48 uur na hun ingreep az Sint-Blasius al verlaten. Hoogopgeleide Mederi-zorgverstrekkers volgen hun patiënt, via nexuzhealth consult, daarna tien dagen lang thuis op en voeren samen met de patiënt de vitale en objectieve parameters in via mynexuzhealth. Zorgcentrale Z+ analyseert de resultaten 24/7 en verwittigt bij afwijkingen meteen de arts-specialist. Het resultaat? Kwaliteitsvol herstel in de vertrouwde thuisomgeving én gemoedsrust voor de patiënt.

Lees verder >>

Zo ga je voor een efficiëntere materiaal flow in het operatiekwartier

De operatiekwartieren in een ziekenhuis kunnen niet zonder een goede werking van hun Centrale Sterilisatie Afdeling of kortweg CSA. Door gebruik te maken van een slimme koppeling tussen je CSA-softwarepakket en het KWS (Klinisch Werkstation) verloopt het klaarzetten en registreren van steriele sets een stuk efficiënter. Ook op het vlak van planning en logistiek beheer zijn er dankzij de juiste koppelingen verschillende quick wins.

Lees verder >>

Van hospital naar homespital – meer thuisherstel, minder ziekenhuisverblijven. Wat nu?

Er beweegt heel wat in de medische sector. Technologische innovaties zorgen in verschillende medische disciplines voor minder invasieve technieken en kortere herstelperiodes. Tegelijkertijd spoort minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke ziekenhuizen aan om efficiënter te werken en meer ingrepen in daghospitalisatie uit te voeren. Dat heeft een impact op alle betrokkenen: de patiënt, de ziekenhuismedewerkers, de huisarts én de thuisverpleegkundigen.

Lees verder >>

Thuisverpleegkundigen winnen tijd en werken efficiënter met nexuzhealth pro

Nexuzhealth maakt het leven van zorgverstrekkers eenvoudiger. Naast zorginstellingen en huisartsen zien meer en meer zorgprofessionals uit de eerste lijn de voordelen in van gecentraliseerde patiëntengegevens. Want met nexuzhealth pro voor thuisverpleging winnen ook thuisverpleegkundigen flink wat tijd. Mieke Buckinx en Joris Paesen van nexuzhealth – productspecialisten met een verpleegkundige achtergrond – lijsten de troeven op én tonen aan de hand van praktische voorbeelden hoe die voordelen zich manifesteren.

Lees verder >>

Waarom nexuzhealth werd genomineerd als IT Project of the Year

Al enkele jaren maken IT-professionals kans op mooie prijzen en eretitels bij de uitreiking van de Computable Awards. Zo werd nexuzhealth dit jaar met het gecentraliseerd elektronisch patiëntendossier genomineerd als IT Project of the Year in de ‘Public Sector’. Daar zijn we trots op, want onze medewerkers zetten alles op alles om een gebruiksvriendelijke en geavanceerde applicatie neer te zetten. De hoofdprijs sleepten we helaas niet binnen, maar we willen wel graag de redenen voor de selectie belichten.

Lees verder >>

Nexuzhealth lanceert nieuwe software voor thuisverpleegkundigen: nexuzhealth pro  

Nexuzhealth, toonaangevend healthcare softwarebedrijf in België lanceert nexuzhealth pro voor thuisverpleegkundigen. Deze nieuwe software maakt deel uit van het gecentraliseerd elektronisch patiëntendossier (EPD) van nexuzhealth, waardoor samenwerking tussen thuisverpleegkundigen, huisartsen en ziekenhuizen gemakkelijker en efficiënter verloopt. Het centraal dossier resulteert in een completer beeld van de patiëntengegevens en biedt zo unieke mogelijkheden om de kwaliteit van de zorg te verbeteren.

Lees verder >>

Inzage in patiëntendossiers van ziekenhuizen, aangevuld met gegevens die gedeeld werden via eHealth. En dat allemaal in één gratis applicatie.

Om als zorgverstrekker uit de eerste lijn inzicht te krijgen in de patiëntendossiers van ziekenhuizen, zijn er verschillende manieren. Uniek aan de toepassingen van nexuzhealth is dat ze bovenop eHealth-data, ook de ziekenhuisdossiers kunnen bekijken, op een gebruiksvriendelijke en goed beveiligde manier. Het resultaat: een completer beeld van de patiënt die in je kabinet voor je zit.

Lees verder >>

In het ziekenhuis van de toekomst is alles traceerbaar

Waar ligt de dichtstbijzijnde infuuspomp? En hoeveel alternerende matrassen zijn er nog beschikbaar? Het zijn vragen die heel wat zorgverleners in ziekenhuizen zich dagelijks stellen. Dankzij piepkleine trackers in combinatie met een performant softwaresysteem en voldoende access points kun je alles monitoren en traceren. In het Jan Yperman Ziekenhuis in Ieper loopt een succesvol pilootproject. Yves Platteeuw, EPD-programmamanager licht het verhaal over zijn Real Time Location System (RTLS) met Bluetooth Low Energy-technologie (BLE) graag toe.

Lees verder >>

Gespecialiseerd en efficiënt werken bij Vitaz dankzij het nieuwe EPD

Vitaz is een dynamisch fusieziekenhuis, met een uitgebreid zorgaanbod op zes verschillende campussen in het Waasland. Goed voor zo’n 1000 bedden en 3000 medewerkers. Sinds kort werkt Vitaz met het elektronisch patiëntendossier (EPD) van nexuzhealth (het Klinisch Werkstation – KWS). Sam Lowie, programmamanager EPD bij Vitaz, legt uit waarom ze achter hun keuze staan om met het innovatieve elektronisch patiëntendossier van nexuzhealth te werken. De highlights? Veiligheid, informatiedeling en gebruiksgemak.

Lees verder >>

Zo draag je als zorgverlener bij aan patient centered care

Vroeger was een patiënt iemand die in de eerste plaats zorgen toegediend kreeg. Zonder meer. Vandaag heeft een patiënt de touwtjes van het eigen zorgtraject stevig in handen. Als zorgverlener wil je uiteraard je steentje bijdragen op het vlak van patient centered care. Dat kan heel eenvoudig via nexuzhealth consult. In dit artikel ontdek je de mogelijkheden.

Lees verder >>

Alle neuzen in dezelfde richting tijdens de implementatie van een nieuw EPD

Digitalisering in ziekenhuizen. Het is een must om efficiënt en veilig te werken. Dat weten ze ook bij az West in Veurne. Projectcoördinator Andrei Hollevoet en applicatiebeheerder & projectleider zorg Eveline Bradt leggen uit hoe ze het elektronisch patiëntendossier (EPD), het Klinisch Werkstation (KWS) van nexuzhealth, stap voor stap in hun ziekenhuis uitrollen.

Lees verder >>

mynexuzhealth: de toekomst van het patiëntenplatform

mynexuzhealth doet het goed. Er zijn vandaag meer dan 1 miljoen unieke gebruikers en dat aantal stijgt nog elke dag. De belangrijkste reden van het succes? De patiënt van vandaag wil op elk ogenblik inzicht krijgen in zijn medisch dossier en gezondheid. En liefst op een gebruiksvriendelijke en efficiënte manier. Ook al worden de zorgpaden complexer en de ziektes chronischer en langduriger.

Lees verder >>

Aantal gebruikers van mynexuzhealth groeit tot meer dan 1 miljoen unieke patiënten 

Het gebruik van de app mynexuzhealth is sinds de start in 2016 gestegen tot meer dan 1 miljoen gebruikers. Op 1 december 2022 gebruikten 1.037.468 patiënten de applicatie op hun mobiele telefoon of de webapplicatie. Dat maakt van mynexuzhealth het meest gebruikte patiëntenplatform van België. Via mynexuzhealth hebben patiënten met één blik toegang tot hun medisch dossier. De patiënt kan gratis verslagen, afspraken, facturen, beeldmateriaal en persoonlijke gegevens raadplegen. Via mynexuzhealth kan de patiënt zijn volledig medisch dossier van alle aangesloten zorginstellingen en alle ehealth gevens online consulteren.

Lees verder >>

Smartglasses, het zesde zintuig voor zorgverleners?

De slimme bril gooit hoge ogen in de zorgsector. Pilootprojecten maken steeds meer plaats voor permanente implementaties. Niet enkel in het operatiekwartier. Ook in de thuisverpleging, bij de huisdokter en in leeromgevingen blijkt dat extra paar ogen een gigantische meerwaarde. Met kennisdeling als rode draad en tijdwinst, meer kwalitatieve zorgverlening en minder verplaatsingen als belangrijkste voordelen. Wij zoomen in op de verschillende mogelijkheden en actieterreinen. Kijk gerust even mee.

Lees verder >>

Dit zijn de voordelen van mynexuzhealth voor patiënten

nexuzhealth is marktleider in Vlaanderen in het beheer van elektronische patiëntendossiers (EPD). Het doel? De kwaliteit van ons zorgsysteem verbeteren. nexuzhealth zet met de patiënten-app mynexuzhealth een stap verder in de digitalisering van medische gegevens. Met één centraal dossier voor de patiënt én de zorgverlener schrijft elk stukje van de puzzel mee aan een groter geheel. Ben je nog niet volledig mee? We hangen de waslijn aan voordelen graag voor je uit.

Lees verder >>

nexuzhealth consult: dé centrale tool voor huisartsen en thuisverpleegkundigen

De gezondheidszorg verandert voortdurend. Door de stijgende zorgvraag en de toenemende complexiteit ervan wordt het delen van gegevens steeds belangrijker. Dankzij het KWS voor ziekenhuizen, mynexuzhealth voor patiënten en nexuzhealth consult voor de eerste lijn vallen alle puzzelstukjes samen. Zo krijgen alle betrokkenen toegang tot relevante patiënteninformatie en krijgt men een completer beeld van de gezondheidstoestand van de patiënt. Een schoolvoorbeeld van zo’n multidisciplinaire samenwerking? Medisch directeur Goedele Beckers van AZ Turnhout en huisarts dr. Sabine Op de Beeck van praktijk Arzo getuigen.

Lees verder >>

nexuzhealth consult, volg gratis, gedetailleerd en gestructureerd het zorgpad van jouw patiënt

Inzicht verwerven via zorgplatforms is niets nieuws, dit gratis aanbieden wel. Daarom is consult de way to go voor elke eerstelijnszorgverlener die meer inzicht wil in het zorgtraject van de patiënt. De uitgebreide en kosteloze nexuzhealth-toepassing zorgt ervoor dat je als zorgverlener inzicht hebt in de medische data van de ziekenhuizen, en dit in combinatie met eHealth data. Je kan ook berichten sturen, verwijzingen maken en zelfs afspraken inplannen. De informatie staat open voor en is afgestemd op huisartsen, tandartsen, kinesitherapeuten, verloskundigen, apothekers en thuisverpleegkundigen. Zo heeft elke doelgroep toegang tot informatie en toepassingen die relevant zijn voor hun functie.

Lees verder >>

Onbekend maakt onbemind? Het Belgische eHealth-landschap in kaart

In een digitaal tijdperk kan ook de zorg in ons land niet achterblijven met analoge werkmethoden. Het eHealth-landschap beweegt voortdurend. Het doel? Een multidisciplinaire samenwerking tussen verschillende zorgverleners en een actievere rol voor de patiënt in het eigen zorgproces. Tijd om eens rustig door dat landschap te grasduinen.

Lees verder >>

Medische voorschriften van Jessa in een nieuw jasje door samenwerking nexuzhealth

Met drie vooruitstrevende campussen in en rond Hasselt legt het Jessa Ziekenhuis zich toe op innovatie en technologische ontwikkelingen. Achter én voor de schermen volgen diverse projecten elkaar in sneltempo op. Het doel: de beste zorg voor de patiënt. De nood aan een permanente flow van informatie is dus erg hoog. Om de doorstroming te optimaliseren, klopte het Jessa Ziekenhuis aan bij nexuzhealth voor een slimme uitrol van het elektronisch medicatievoorschrift (EMV).

Lees verder >>
zorg it developer

Ontdek hoe nexuzhealth moderne technologie inzet om te bouwen aan de gezondheidszorg van de toekomst

Nexuzhealth bouwt aan een volledig geïntegreerd elektronisch patiëntendossier (EPD). Hiermee bedienen we momenteel de helft van de ziekenhuizen in Vlaanderen. Ook huisartsen en thuisverpleegkundigen kunnen in de toekomst gebruik maken van dit geïntegreerde dossier. Om ook in de toekomst te kunnen blijven bouwen aan het elektronisch patiëntendossier, zijn we enkele jaren geleden naast Java ook in Go beginnen ontwikkelen. Daarnaast hebben we onze technologiestack vernieuwd, gebaseerd op het Google Cloud Platform. We leggen je graag deze keuzes uit.

Lees verder >>

Customer case AZ Sint-Lucas: Efficiëntiewinsten & kwaliteitsverbeteringen dankzij speech to text technologie

Het AZ Sint-Lucas is één van de 37 ziekenhuizen en zorginstellingen die voor het EPD ‘KWS’ van nexuzhealth heeft gekozen voor het beheren van hun patiëntendossiers. Het ziekenhuis telt ruim 420 bedden over 12 verpleegeenheden, 17 ziekenhuisfuncties en 6 zorgprogramma’s geleid door 1.363 personeelsleden waarvan 121 artsen en een 40-tal arts-assistenten.

Lees verder >>

Stappen in onze sollicitatieprocedure

 • Basics

  De cv-screening is de eerste fase in het screeningsproces.
  Wij bekijken je cv en bepalen of er een fit is.

 • Cultuur

  In de tweede fase volgt er een virtueel gesprek.
  We vertellen je wat meer over onze organisatie en we zijn benieuwd naar hoe jij je toekomst ziet.

 • Jobinhoud

  Daarna volgen er 1 à 2 gesprekken met toekomstige teamleads en teamleden.

 • Voorstel

  We doen een voorstel tot aanwerving.

Cegeka als partner

Cegeka wordt ingeschakeld als partner voor de begeleiding van het rekruteringsproces. De inhoudelijke gesprekken vinden plaats met jouw toekomstige collega’s bij nexuzhealth.

Scan de code met je telefoon of
tablet om de app te downloaden!

Je wordt nu doorverwezen naar de vacaturesite van Cegeka. Zij ondersteunen nexuzhealth in het rekruteringsproces van alle kandidaten. Als je dat niet wil, kan je deze popup sluiten en terugkeren naar de site.