Over nexuzhealth

Nexuzhealth is Vlaams marktleider in het beheer van elektronische patiëntendossiers (EPD). Opgericht in 2016 door UZ Leuven en Cegeka, bouwt het op 25 jaar ontwikkeling aan het Klinisch Werkstation (KWS) binnen UZ Leuven. Nexuzhealth combineert zo de jarenlange ervaring van beide organisaties in ICT en gezondheidszorg met de passie van een startup.

Door de samenwerking tussen verschillende ziekenhuizen én de patiënt op een transparante en eenduidige manier aan te bieden vergroot nexuzhealth de kwaliteit van de zorgverlening.

Vandaag werken al 38 Vlaamse ziekenhuizen en zorginstellingen met KWS, goed voor ongeveer de helft van de Vlaamse ziekenhuisbedden. Ook de patiënten vinden de weg naar mynexuzhealth.be, het platform waar elke patiënt van een aangesloten zorginstelling zelf gratis zijn dossier kan raadplegen. Zo’n 1 miljoen patiënten gebruiken het dossier al in hun contacten met hun zorgteam, hetzij via de computer of via de smartphone.

Nieuws

Onbekend maakt onbemind? Het Belgische eHealth-landschap in kaart

In een digitaal tijdperk kan ook de zorg in ons land niet achterblijven met analoge werkmethoden. Het eHealth-landschap beweegt voortdurend. Het doel? Een multidisciplinaire samenwerking tussen verschillende zorgverleners en een actievere rol voor de patiënt in het eigen zorgproces. Tijd om eens rustig door dat landschap te grasduinen.

Lees verder >>

Medische voorschriften van Jessa in een nieuw jasje door samenwerking nexuzhealth

Met drie vooruitstrevende campussen in en rond Hasselt legt het Jessa Ziekenhuis zich toe op innovatie en technologische ontwikkelingen. Achter én voor de schermen volgen diverse projecten elkaar in sneltempo op. Het doel: de beste zorg voor de patiënt. De nood aan een permanente flow van informatie is dus erg hoog. Om de doorstroming te optimaliseren, klopte het Jessa Ziekenhuis aan bij nexuzhealth voor een slimme uitrol van het elektronisch medicatievoorschrift (EMV).

Lees verder >>
zorg it developer

Ontdek hoe nexuzhealth moderne technologie inzet om te bouwen aan de gezondheidszorg van de toekomst

Nexuzhealth bouwt aan een volledig geïntegreerd elektronisch patiëntendossier (EPD). Hiermee bedienen we momenteel de helft van de ziekenhuizen in Vlaanderen. Ook huisartsen en thuisverpleegkundigen kunnen in de toekomst gebruik maken van dit geïntegreerde dossier. Om ook in de toekomst te kunnen blijven bouwen aan het elektronisch patiëntendossier, zijn we enkele jaren geleden naast Java ook in Go beginnen ontwikkelen. Daarnaast hebben we onze technologiestack vernieuwd, gebaseerd op het Google Cloud Platform. We leggen je graag deze keuzes uit.

Lees verder >>

Customer case AZ Sint-Lucas: Efficiëntiewinsten & kwaliteitsverbeteringen dankzij speech to text technologie

Het AZ Sint-Lucas is één van de 37 ziekenhuizen en zorginstellingen die voor het EPD ‘KWS’ van nexuzhealth heeft gekozen voor het beheren van hun patiëntendossiers. Het ziekenhuis telt ruim 420 bedden over 12 verpleegeenheden, 17 ziekenhuisfuncties en 6 zorgprogramma’s geleid door 1.363 personeelsleden waarvan 121 artsen en een 40-tal arts-assistenten.

Lees verder >>

Nieuw EMD voor huisartsen

Nexuzhealth, Vlaams marktleider op vlak van het  elektronisch patiëntendossier in de ziekenhuizen (KWS), lanceert nu ook een elektronisch medisch dossier voor de huisarts. Deze nieuwe cloudapplicatie, die nexuzhealthpro gedoopt werd, gaat uit van een centraal patiëntendossier. Het uiteindelijke doel van de applicatie is dat alle disciplines samenwerken aan één dossier, wat multidisciplinaire samenwerking en een vlotte uitwisseling van gegevens tussen huisartsen, specialisten, thuisverpleegkundigen en ziekenhuizen mogelijk maakt.

Lees verder >>

Stappen in onze sollicitatieprocedure

 • Basics

  De cv-screening is de eerste fase in het screeningsproces.
  Wij bekijken je cv en bepalen of er een fit is.

 • Cultuur

  In de tweede fase volgt er een virtueel gesprek.
  We vertellen je wat meer over onze organisatie en we zijn benieuwd naar hoe jij je toekomst ziet.

 • Jobinhoud

  Daarna volgen er 1 à 2 gesprekken met toekomstige teamleads en teamleden.

 • Voorstel

  We doen een voorstel tot aanwerving.

Cegeka als partner

Cegeka wordt ingeschakeld als partner voor de begeleiding van het rekruteringsproces. De inhoudelijke gesprekken vinden plaats met jouw toekomstige collega’s bij nexuzhealth.

Contacteer deze zorginstellingen rechtstreeks:

MS Center MelsbroekSint-Trudo Sint-Truiden en AZ Glorieux Ronse

Scan de code met je telefoon of
tablet om de app te downloaden!

Je wordt nu doorverwezen naar de vacaturesite van Cegeka. Zij ondersteunen nexuzhealth in het rekruteringsproces van alle kandidaten. Als je dat niet wil, kan je deze popup sluiten en terugkeren naar de site.